Protejăm natura şi mediul înconjurător!

Biserica reformată cetate din Turia

În Turia de Sus se află cetatea sătească construită în jurul bisericii reformate, turnurile acestuia şi zidurile de fortificaţie fiind declarate monumente istorice. Biserica iniţială, cu zidul de fortificaţie, a fost construită în epoca romanică, fiind apoi îmbogăţită cu elemente gotice.

Biserica cetate din Turia

Tradiţia orală afirmă că sub sanctuar s-ar fi aflat odinioară un templu subteran. Vechea biserică medievală a fost transformată înainte de primurl război mondial în aşa măsură, încât nu se mai văd o mare parte din frumoasele detalii romanice şi gotice. Zidul îănconjurător – care avea o înălţime de patru stânjeni – a fost şi el redus în înălţime, iar turnul a fost renovat şi prevăzut cu o galerie deschisă din lemn şi o fleţă zveltă în şindrilă, în construcţia sa de piatră acesta păstrându-şi forma originală.

 

Cazare - Gastronomie - Agrement


În comuna Turia şi în staţiunea balneoclimaterică Bálványos există o reţea bine dezvoltată de hoteluri şi pensiuni. Dacă veniţi pe meleaugurile noastre o să aveţi din ce alege!Mai departe


Indiferent dacă doriţi să gustaţi celebrul kürtőskalács (colac secuiesc) sau un bulz autentic, aţi venit la locul potrivit!

Mai departe


Doriţi experienţe de neuitat? Parcul de aventură de la Grand Hotel Balvanyos este cel mai potrivit loc, atât pentru copii cât şi pentru adulţi!

Mai departe