Protejăm natura şi mediul înconjurător!

Forme de turism în zona Turia şi Băile Bálványos

În practica turistică există o serie de criterii şi posibilităţi de grupare a formelor de turism, iar în zona Turia şi staţiunea Băile Bálványos putem vorbi despre turismul intern practicat de populaţia ţării şi de turismul internaţional rezultat al deplasării persoanelor în afara graniţelor ţării lor de reşedinţă.

Turişti la Lacul Sf. Ana. Apa lacului este înheţat în timpul iernii

După modalitatea de comercializare a vacanţelor, în zona noastră putem disting următoarele forme de turism: turismul organizat prin intermediul contractelor (voucher-ul, biletul de odihnă şi tratament) sau a altor tipuri de înţelegere convenite între turist şi agenţia de voiaj sau alţi organizatori de vacanţe (hoteluri, companii aeriene). Cel mai răspândit este turismul pe cont propriu, numit uneori şi neoganizat, nu presupune angajarea prealabilă a unor prestaţii turistice. Există turismul semiorganizat (mixt) se caracterizează prin îmbinarea trăsăturilor specifice celor două forme deja prezentate.
Cei care ne vizitează pot fi categorizaţi în categoriile de:
- turism itinerant sau de circulaţie, caracterizat printr-un grad de mobilitate ridicat, în care programul cuprinde vizitarea mai multor locuri, cu şederi scurte (1-2 zile) în acelaşi perimetru.
- turism de sejur, cu un grad de mobilitate redus, ce presupune petrecerea vacanţei în aceeaşi localitate, indiferent de durata acesteia. Turismul de sejur se subdivide, la rândul lui în:
- turism de sejur scurt se mai numeşte şi turism de weekend, presupune una sau două înnoptări, de obicei în zonele limitrofe locului de reşedinţă;
- turism de sejur mediu coincide cu durata standard a călătoriilor (12 – 15 zile);
Din punct de vedere al periodicităţii sau frecvenţei de manifestare a cererii se distinge:
- turism continuu (permanent) organizat pe întreaga durată a anului calendaristic (de exemplu turism cultural, de afaceri);
- turism sezonier legat de existenţa anumitor condiţii naturale sau evenimente culturale, artistice, sportive. El se grupează în: turismul de iarnă, turismul de vară, turismul de circumstanţă (ocazional).
Vă aşteptăm în Turia şi Băile Bálványos!

 

Cazare - Gastronomie - Agrement


În comuna Turia şi în staţiunea balneoclimaterică Bálványos există o reţea bine dezvoltată de hoteluri şi pensiuni. Dacă veniţi pe meleaugurile noastre o să aveţi din ce alege!Mai departe


Indiferent dacă doriţi să gustaţi celebrul kürtőskalács (colac secuiesc) sau un bulz autentic, aţi venit la locul potrivit!

Mai departe


Doriţi experienţe de neuitat? Parcul de aventură de la Grand Hotel Balvanyos este cel mai potrivit loc, atât pentru copii cât şi pentru adulţi!

Mai departe