Protejăm natura şi mediul înconjurător!

Izvoare şi băi

Băile Timsos (Apor)
Asemenea izvoare nu găsim în toată Europa, este vorba de o adevărată raritate a lumii. Aceste sunt ape minerale care conţin o cantitate mică de acid sulfuric. Găsim puţine asemenea ape în lume, în Columbia, pe insula lava (Kawah Hujan B). Izvor de apă caldă în zona geotermală Kamojang, în America de Nord (statul New York, oraşul Byron) şi în zona Golfului Persic în apropierea localităţii Daulakie (lângă Bushehir).

Băile Hammas


Pe teritoriul foarte mic al băilor găsim 8 feluri de izvoare cu diferiţi parametri fizico-chimici, pH-ul acestora variază între 1,82-4,28, concentraţia puternică a acestora este urmarea formării acidului sulfuric liber.

Băile tămăduitoare, sau Băile fetelor Apor

Clătirea gurii cu apă care provine din găurile aflate pe linia văii, este o experienţă unică, deoarece apa acidică atacă smalţul dinţilor. Această experienţă seamănă cu consumarea răcoritoarelor de tip cola. Scările şi ivirile izvoarelor au fost reabilitate de către studenţii Universităţii Babeş-Bolyai, fiind organizat de către Societatea Geografică Cholnoky Jeno, în parteneriat cu Comuna Tuna şi cu Fundaţia Pentru Parteneriat în mai 2010, cu ocazia Zilei Muntelui Puturosu.

Izvoarele din Băile Bálványos

Izvorul Imola, sau izvorul de la kilometrul 18


Ar fi greu să enumerăm câte izvoare de apă mineală se află în jurul stațiunii Bálványos, le amintim însă pe cele mai cunoscute: Carol (apă bicarbonată, feruginoasă), Imola, Transilvania, Sofia, Margareta, etc.

 

Cazare - Gastronomie - Agrement


În comuna Turia şi în staţiunea balneoclimaterică Bálványos există o reţea bine dezvoltată de hoteluri şi pensiuni. Dacă veniţi pe meleaugurile noastre o să aveţi din ce alege!

Mai departe


Indiferent dacă doriţi să gustaţi celebrul kürtőskalács (colac secuiesc) sau un bulz autentic, aţi venit la locul potrivit!

Mai departe


Doriţi experienţe de neuitat? Parcul de aventură de la Grand Hotel Balvanyos este cel mai potrivit loc, atât pentru copii cât şi pentru adulţi!

Mai departe